Грозно! Случката, заснета във влака от Пловдив за Септември вчера и публикувана във Facebook група, може да бъде окачествена точно с тази дума. Грозно и скандално поведение на двама роми - мъж и жена, които хем са гратисчии, хем сипят обиди по адрес на служителя на БДЖ. 

На 09.06 във влака, пътуващ от Пловдив за Септември с разписание 17.00, на гара Стамболийски се качват двама роми, мъж и жена. Качваме 2 видеоклипа - как влизат в скандал със служителите на БДЖ, който преминава към жената, която снима, а след това и към друг мъж, който се опитва да се намеси. Въпросът ми е, докога ще търпим всичко това!? Партиите ги защитават, защото те са електоратът, вследствие на което страда народът!!!

Това е написал мъжът, качил клипчетата и разпространил скандала в социалните мрежи. А той е започнал, след като служителят на железниците си п озволил да направи забележка, че двамата не са си купили билети, което очевидно не се случва за първи път. Вместо да се засрамят, ромите започват да сипят заплахи. Стига се дотам, че мъжът - в изблик на ярост - вади банкноти и започва да ги размахва срещу лицето на кондуктора.

За да избегне ескалиране на скандала, се намесва друга кондукторка, която издава на място билети на двамата гратисчии. Но мъжът няма никакво намерение да спре със заканите: „Ей, внимавай с кой си имаш работа! Боклук!“, крещи той. 

"Ако е в друга държава, ще каже ли боклук на служител, като е нередовен пътник. Трябваше да се повика полиция, глоба и сваляне от влака. Законът важи за всички", категоричен е ползвател на мрежата. Същото мислят огромната част от хората, които са коментирали поста, но ще ви спестим техните коментари от етични съображения...

А вие какво мислите?