Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович освободи двама от четиримата български играчи, които са на проби в тима. Босненският специалист се отказа от нападателите Денислав Станчев и Светослав Диков. Те взеха участие във вчерашната двустранна игра на Лаута, но не успяха да убедят Акрапович, че трябва да останат.

За последно Станчев бе във Верея, a Диков, който е бивш голмайстор на Втора лига с Царско село, риташе във втора дивизия на Словения. Крайният защитник Николай Николаев от Хебър и Георги Ралев от Нефтохимик ще продължат подготовка със „смърфовете“, твърди „Тема спорт“. Днес отборът е в почивка, а утре в 6:00 часа тръгва за Боровец.

Там тимът ще тренира на базата в Говедарци. Още в първия ден Локо ще има две тренировки – сутринта след пристигането и вечерта. Днес се очаква да стане ясно кои от юношите ще продължат да тренират с мъжете.

Както е известно, подготовка на 5 юни започнаха вратарят Павлин Евтимов, Архан Юсуф и Димитър Законов, които бяха под наем в Арда, Петър Главчев, Мартин Паскалев и Октай Юсеин. Възможно е някои от тях пак да бъдат преотстъпени.

Първата контрола на Локо е с македонския Академия Пандев. Мачът е планиран за 13 юни (четвъртък), като трябва да се уточни мястото на провеждане. Опция е стадион „Искър“ в Самоков.