Първа копка на ремонта на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик ще направи днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев, съобщиха от Община Пазарджик. Събитието е насрочено за 14 ч. Ремонтът ще протече в два етапа, като първоначално се предвижда да бъде изградена трибуна с козирка в сектор „А“, поливна система и рекултивиране на терена за игра. Вторият етап включва обновяването на седалките и страничните трибуни.

Ремонтът ще даде възможност на отборът наХебър да се представи подобаващо като домакин на мачовете от Втора лига, след като футболистите дадоха всичко от себе си, за да се класират през отминалия сезон. Според кмета на Пазарджик – Тодор Попов, тази група е само спирка по пътя напред.

Преди да започне реконструкцията на стадиона, тръгна обновяването на тима, който вече се сбогува с шестима играчи, а пред старши треньора Николай Митов предстои задачата да избере хората, с които щурмът напред ще продължи.

Изпълнителят на ремонта

След провеждането на обществена поръчка с предмет „Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строителни работи за реконструкция на стадион „Георги Бенковски” гр. Пазарджик” за изпълнител е избран „Арете Строй“ ЕООД, гр. София.

Обща цена за изпълнение на Обособена позиция № 1 е 698 420,00 без ДДС и 838 104,00 с ДДС.

Обща цена за изпълнение на Обособена позиция № 2 е 598 760,00  без ДДС и 718 512,00  с ДДС.

Стадион  „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик е изграден през 80-те години на миналия век като до момента е претърпял някои частични ремонти, но общото му състояние не е добро! Стадионът разполага с писта за лекоатлетически бягания и съоръжения за други лекоатлетически дисциплини, футболен терен с естествена тревна настилка. Теренът има дренажна и поливна система, които са в лошо състояние. Сградата към стадиона е скоро ремонтирана.