Отборът на Левски стана шампион в Елитната група до 15 години, след като в последния си мач сините се нуждаеха от победа, за да триумфират. И те я постигнаха повече от категорично- 13:0 като гост на вече изпадналия и намиращ се на последното 16-о място отбор на Верея. Това е историческа титла за Левски, тъй като е първа във формата Елитна група в тази възраст. До миналата година първенството при децата се провеждаше на елиминации.

Пет гола вкара плеймейкърът Николай Арахангелов, който е следен и от няколко европейски отбора. След края на мача капитанът на тима и един от най-постоянните в тима на треньора Захари Сираков - Денис Динев, вдигна купата над главата си. Левски завършва със 77 точки, а на 5 след тях остана преследвачът ЦСКА-София, който в последната си среща направи 1:1 като гост на Септември.

Септемврийци през пролетта определено бяха най-добре играещият отбор, но остават на 3-ата позиция в крайното класиране. Левски и ЦСКА-София бяха конкуренти през цялото първенство и бяха с равни точки. Развръзката настъпи в 26-ия кръг, когато армейците паднаха с 1:2 при гостуването си на Ботев (Пловдив. По същото време Левски победи Берое с 3:0. А в последните три кръга малките левскари играха само с отбори от долната половина на таблицата и постигнаха само победи. Изпадат от групата Ботев (Враца) и Верея, а новите членове ще бъдат определени с баражи на победителите от регионалните групи.