Галерия „Дяков“ празнува своя 23 рожден ден с изложба на художника Милко Божков, наречена „Испания“. Той е автор на галерията над  20 години.  Освен откриването на изложбата, на кратка церемония ще бъде връчена Годишната награда на галерията- плакет „Галерия „Дяков“, изработен от  Атанас Хранов, за най-добрата изложба през изминалата година. 

Началото е в 18ч. 

Милко Божков е един от най-талантливите съвременни български графици, акварелисти и живописци. Завършил е Художествената гимназия в София и Националната художествена академия. Член е на Съюза на българските художници. Има над 100 самостоятелни изложби в България, Австрия, Германия, Люксембург, Полша, Холандия, Франция, Чехия, Русия, Швеця и др., и участия  в  сборни представителни за българското изкуство общи изложби у нас и чужбина.

Негови творби са собственост на Националната библиотека на Франция, Чешката национална галерия, на Библиотеката на Конгреса на САЩ, на много частни колекции у нас и по света.

За приноса му за развитието на българското изкуство Милко Божков е отличен с орден „Св.Св. Кирил и Методий“ 1-ва степен, носител е на Националната награда за живопис „Захари Зограф“, двукратен носител на Националната награда също за живопис „Владимир Димитров - Майстора“ и е носител на Годишната награда за живопис на Галерия „Дяков“.

Музикален домакин на събитието ще бъде изтъкнатият български цигулар, дългогодишен концерт майстор на Холандското радио и настоящ концерт майстор на Пловдивската опера Мичо Димитров.