Необходими продукти:

1 франзела

400 г телешка кайма

1 глава лук на ситно

1 скилидка счукан чесън

1 ч.л. риган

2-3 печурки на ситно

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Запържете в зехтина каймата и лука. Добавете чесъна, ригана и гъбите. Посолете и поръсете с черен пипер. Гответе на тих огън 10 мин.

2. Нарежете франзелата на 4 парчета. Всяко парче срежете в средата и отстранете меката вътрешност. Напълнете парчетата с каймата и сервирайте.

Изсушете средата на хляба и я смелете на галета.

За още вкусни предложения търсете сп. "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.

Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.

От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.

В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.

От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!