Издирваният безуспешно от МВР вече втора седмица Стоян Зайков, който на 9 май уби жена си Милена, а седмица по-късно тегли куршума и на братовчед си Валентин, за пореден път се доказа, че е майстор в оцеляването. Преди повече от 15 години Чане се крил почти година от гнева на висаджията Боби Манекена, известен като бившия съпруг на Маги Желязкова. 

"Манекена е некоронованият кмет на Костенец. Когато откри първия си хотел, се случиха серия кражби. Двама влизали и задигали портфейлите и други ценности на гостите. Той си направи разследване и разбра, че обирджиите са Чане и ортакът му Кокала", шушукат в Костенец местните.

"Кокала нямаше късмет и го спипаха, ама Чане им избяга от къщата. Дириха го месеци наред, ако не и година", припомнят си още от патилата на Зайков съгражданите му.

Безуспешното издирване на Чане продължава повече от 14 дни. От МВР вече обявиха, че убиецът има набелязани още поне седем потенциални жертви и очиства хората по списък. 

Според разследващи ченгета, Зайков е имал достатъчно време да се прехвърли през границата и вече да се намира в Гърция. Преди да застреля Милена, той е изтеглил всичките си спестявания от банката и вероятно наистина е бил готов за път, пише още за патилата на беглеца столичен ежеседмичник.