Французойката Каролин Гарсия се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей в Страсбург. В среща от третия кръг на турнира поставената под номер 4 Гарсия се наложи с 3:6, 6:3, 6:2 над украинката Марта Костюк за точно два часа игра. Гарсия се измъкна от много тежък момент, след като изоставаше със сет и 1:3 във втория, но намери начин да сътвори обрат.

В спор за място на финала Гарсия ще играе със сънародничката си Клоу Паке. Паке спечели с 6:3, 7:6(1) срещу австралийката Дария Гаврилова. Във втория сет французойката трябваше да отрази три сетбола на свой сервис, преди в тайбрека да се наложи убедително.

Място сред четирите най-добри намери и белорускинята Арина Сабаленка, която се наложи с 6:1, 3:6, 6:2 над олимпийската шампионка Моника Пуиг от Пуерто Рико. Поставената под номер 2 в схемата Сабаленка допусна да пропилее аванс от два гейма във втория сет, но в третия не даде повече подаръци на съперничката си.

На полуфиналите Сабаленка ще играе с украинката Даяна Ястремска, която победи с 6:1, 6:3 представителката на домакините Фиона Феро.