Видин. Извършва се асфалтиране и частични ремонти на улици, околоблокови пространства, не само в града, но и във всички населени места в община Видин. Това каза пред журналисти кметът Огнян Ценков след направен оглед на изпълняваните дейности, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Той посочи, че ремонтите стават след постъпили предложения и сигнали от местите жители. „Всички ремонти и дейности, които ще направим с помощта на субсидията от 3 милиона лв., отпуснати с постановление на Министерски съвет през декември 2018 г., са по желание на гражданите. Този процес ще продължи. Вече сме подготвили за над 4 милиона и половина лв. документация, за да кандидатстваме за подкрепа от Правителството и да реализираме такива дейности и на други места. Знаем, че не е достатъчно, защото вие самите пишете, че от 30-40 години не са осъществявани подобни ремонтни работи, но трябва да започнем отнякъде и да продължим по този начин, за да отговорим на потребностите на всички граждани“, каза Ценков. Той уточни, че в началото на мандата Общината е имала 21 милиона лв. задължения, с които е трябвало да се справи и ако този проблем не е бил налице, ситуацията би била различна.
Мая Георгиева, директор на Детска градина „Синчец“, благодари благодари от името на родителите на децата от градината на Огнян Ценков за асфалтирането на околните улици. „Тук трудно се преминаваше. Както виждате, сега чак до входа е направен ремонт, което при дъжд ни спасява от неудобствата“, обясни Мая Георгиева. Тя благодари и за грижите, които се полагат по отношение облагородяването на целия квартал.
Другата асфалтирана улица в близост до детската градина е „Ильо войвода“. Оглед на новоасфалтирани улици бе направен в ж. к. „Крум Бъчваров“
Анна ЛОЗАНОВА