Немският консорциум BOSCH продължава да има сериозен интерес към блокчейн технологията, като вече са започнали и тестове с втория по-големина блокчейн – този на Ethereum, предава Decrypt.

Припомняме, че в края на миналата година, инженерният гигант обяви началото си на партньорство с IOTA, криптостартъп, който има мисията да монетизира обмена на информация от милиардите устройства от областта на „Интернет на нещата“. BOSCH работят също така и с Hyperledger, един от партньорите на компанията в MOBI – мобилната открита блокчейн инициатива, в която участват също и BMW, Cognizant, Accenture, Ford, Groupe Renault, Faraday Future, Honda и др.

Самите BOSCH не разкриват как ще се възползват от партньорството си с Ethereum и популярната им технология за осъществяване на смарт контракти, но Decrypt привеждат това, че по време на редовната конференция на компанията през миналата седмица, BOSCH са обявили старта на тестове на проект, с който ще помогнат на зареждащите портове на електрическите автомобили да комуникират и извършват транзакции с други возила по автономен път. Това, според медията, би било едно възможно приложение на смарт контрактите, осъществявани в блокчейна на Ethereum.

Coinspeaker пишат, че Ethereum разполага с едно важно предимство пред IOTA и Hyperledger, което прави блокчейна им по-привлекателен за нуждите на BOSCH – откритата му природа. Това означава, че блокчейнът на Ethereum е по-гъвкав за изграждането на специфични сценарии и конкретни нужди. Изданието припомня също така, че технологията на Ethereum вече е доказала своя успех при обслужването на зареждащи станции, когато германският енергиен холдинг RWE проведе тестове в страната, именно с тази цел.