Дъщеря на милионер, радваща се на луксозен живот и пищни ваканции, била готова да се размени с някого от улицата. Младото момиче предложи да сменят ролите си с някого, без дом, за 3 вечери.

21-годишната Изабела Джеймс учи за магистър по "Бизнес психология" и работи като откривател на таланти. Тя е решена да докаже, че не е разглезена принцеса и затова иска да се подложи на този експеримент.

Милионерската дъщеря си позволява по 6 екзотични пътувания в чужбина всяка година, облеклата й са само дизайнерски, включват и чанти от порядъка на 8 000 паунда, има и връзка с успешния автомобилен състезател Себ Морис. Въпреки това Изабела вярва, че притежава всичко нужно, за да оцелее на улицата, пише "Дейли мейл".

"Винаги съм била съдена заради начина, по който изглеждам. Хората си мислят за мен "тя е хубаво момиче и води охолен живот", заради което трябвало да съм сноб", коментира 21-годишното момиче. "Може да изглеждам като принцеса, но съм много повече от това".

Планът й за оцеляване на улицата е да вади пари от контейнери за рециклиране на пластмаса и консерви, които да продава на супермаркети. Изабела обаче не иска да прибягва до просия. 

Милионерската щерка смята, че хората, които живеят по улиците, свикват и се примиряват с това, че са бездомни и така не трябва да се изправят и да променят нещо в себе си. "Има толкова дрога и алкохол по улиците, а тези хора могат да направят много повече, за да се измъкнат оттам", твърди тя, добавяйки, че не е съгласна с просията. "Това да чакаш хората да ти дадат пари в ръката, когато не работиш, не е добре".

Но мнението на Изабела коренно се променя, когато приема живота на бездомник по улиците на Източен Лондон.

Тя се позиционира в "Стратфорд", едно от най-опасните места в британската столица, където има още поне 25 души без дом. Първата нощ прекарва в спален чувал върху парче от картон, отказвайки легло до друг бездомник. 

Сутринта Изабела успява да си осигури купа овесена каша от кухнята на църквата и пържено пиле за обяд. След като планът й с пластмасата не сработва, 21-годишната опитва да започне работа в автомивка и като миячка, но неуспешно, тъй като не приели личната й карта за истинска.

Признава, че се е разочаровала и започва да мисли, че работата не е опция. Дори се отказва от друг свой план да пее и танцува за пари, тъй като и това й наподобява просия. "Чувствах се тотално деградирала", призна Джеймс.

След това тя започва да моли за храна, споделя историята си с минувачи и успява да събере 45 паунда. Вместо да ги похарчи за хостел, заради проблемите с идентичността си, тя ги съхранява за закуска на другия ден за себе си и друг бездомник.

Заинтригувана да разбере как жените оцеляват на улицата, Изабела се сближава с Кати и нейното куче. 

Тя й споделила, че спи по улиците от 8 години, след като отнемат от нея и наркозависимия й приятел децата им. Кати също била пристрастена към дрогата, но успяла да се справи с това. Така в момента поддържала контакт с децата си, освен с най-големия син, който не желаел да разговаря с нея. "Правя това от много време, но все още има моменти, в които съм ужасена от улицата", споделя Кати на 21-годишната англичанка.

След последната нощ навън Изабела се завръща към нормалния си начин на живот и жената, която е била винаги. "Изправих се пред някои истински факти и балонът ми се спука", споделя тя. "Моите първоначални идеи се оказаха абсолютно грешни. Не си бях дала сметка колко трудно може да е да си намериш работа или място, където да отседнеш. Този опит беше поразителен и научих много за оцеляването като бездомник".

Решена това й изживяване да не е напразно, Джеймс вече се опитва да помага на хората, на които им се налага да живеят на улицата. Тя е внесла петиция в правителството с призив да се улесни издаването на лични карти на бездомни хора. Макар първият й опит да е бил неуспешен, 21-годишното момиче е обещала да опита отново.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Silverstone watching bae????

A post shared by ISABELLA ???? (@isabellajsjamesx) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cheeky throwback????

A post shared by ISABELLA ???? (@isabellajsjamesx) on