Подкрепям Валери Симеонов, единствен той чу проблемите на студентите и младите хора

Като евродепутат ще се боря да върнем младите хора в България, искам да видя тук моите приятели, родини, децата и внуците на хората, каза Йордан Иванов


Основният ни приоритет е създаване на средна класа в България, с европейски стандарти и начин на живот

Йордан Цветанов Иванов е роден през 1989 г. в Плевен, където завършва средно образование по специалността "Микропроцесорна техника". В Бургас идва като студент през 2008 г., изучава "Български език и история" в Университет "Проф. д-р Асен Златаров".  Председател на Студентския съвет два мандата от 2009 до 2013 г., председател на Контролния съвет в Националното представителство на Студентските съвети от 2010 до 2014 г. Съосновател и участник в няколко младежки патриотични организации. От 2017 г. е знаменосец и четник в Първа областна бургаска чета към сдружение "Пазители на българщината" (НПО), от 3 години е част от ПП "Средна Европейска класа", а от скоро е член на Изпълнителният съвет на партията. През последните 5 години работи за една от най-големите компании вносители на висок клас напитки, алкохолни и безалкохолни на позицията "Специалист развитие на пазара", в момента се занимава с частен бизнес в сферата на хотелиерството, ресторантьорството и туристическите услуги.

- Г-н Иванов, виждали сме Ви начело на много патриотични събития в Бургас, които са свързани не само с политика. Как се озовахте в ПП Средна европейска класа?

- В основните принципи на ПП Средна Европейска класа (СЕК) е заложено опазването на малкия и средния бизнес, както и създаването на европейски стандарти и начин на живот за българите. Подкрепям политическите възгледи на СЕК и смятам, че един млад човек, за да може да променя нещо, това е най-нормалният начин. Аз никога не съм се страхувал или притеснявал от нещо, когато го смятам за правилно, а просто го правя. Затова и съм бил на редица протести за защитата на базата на НСА в Несебър, бях в Дебелт, когато беше насилвано циганчето преди 5 години. Участвам и в редица други инициативи, които не са били свързани с политика, защитавам каузи, които смятам за правилни и се противопоставям на нередностите. Както и в Пловдив случаят, при който докторът застреля циганина, там също се включихме активно, защото беше абсурдно, човекът си защитава имота.

- Може ли да се каже, че вече сте бургазлия и се чувствате повече бургазлия?

-Да.

- Тук приятелите Ви какви хора са?

- Образовани, работещи хора, добри граждани, с гражданско мислене.

- Младите Ви познават в Бургас, но как се запознахте с г-н Валери Симеонов?

- С г-н Симеонов се запознахме около проблема на студентите с градския транспорт. Тогава бях председател на Студентския съвет в университета – 2 мандата, а той беше председател на Общинския съвет и тогава вкараха това решение. То беше дискриминационно, тъй като хората, които не са от Бургас, а учат тук, нямаха право на намаление за градския транспорт, докато бургазлии имаха, когато са учащи. Тогава ние се преборихме всички да бъдат с равни права.

- Успяхте ли да се мотивирате пред Валери Симеонов, той чу ли Ви?

- Да, той ни чу. Тогава нашите отношения започнаха със спор, но и тогава и сега той доказва, че е човек, който се бори, който умее да води битки, изключителен опонент, доста сериозен. И точно затова аз влязох в листата, защото той наистина е човек, който може да защитава каузи, които никой друг няма да защити, той казва това, което никой друг няма да каже и бих казал, че виждам себе си, защото и аз се описвам по такъв начин.

- Досега влизал ли сте в ръководни органи на местната власт?

- Не

- Кой Ви покани в листата за евровота?

- Георги Манев ме предложи на Валери Симеонов и той одобри.

- Какво вярвате, че бихте могъл да промените, ако успеете да станете евродепутат, Валери Симеонов позволи да се борите и преференциално? 

- Основният ни приоритет е създаване на средна класа в България, с европейски стандарти и начин на живот. Повтарям го това, защото то е изключително важно. Създавайки средна класа, ние генерираме БВП. Само по този начин ще можем да върнем младите хора в България, аз искам да върна моите приятели, родини, децата и внуците на хората, защото България има невероятно много възможности за младите хора, но ние трябва да разберем, че нещата не стават от самосебе си, трябва всеки от нас да се потруди. Това е моят основен приоритет, за който аз ще се боря. Както и неравенствата, които се случват в Европа – за малкия и средния бизнес в България, който е ощетен за сметка на европейските производители. Нашите земеделски производители например хвърлят тонове продукция, която нямат възможност да продадат тук или цените са неконкуренти за изнасяне навън, а вкарваме испанска и каква ли не земеделска продукция. Ще работя и срещу двойните стандарти при храните.

- Какви двойни стандарти?

- При качеството на храната. В България качеството е едно, а в Западна Европа е друго, а цените тук даже са по-високи.

- Колко години вече ви виждаме като войвода на фестивала в Жеравна?

- Три години.

- Защо уважавате този фестивал?

- Защото той е изключителен като характер. Всяка година виждам все повече млади хора и деца в народни носии. Това, което Жеравна дава на младите хора, е едно връщане към традициите. Хората там се променят. Който не е ходил, задължително трябва да го направи. Има една магия там, всеки облечен в носия, изглежда по един особен начин, хората са усмихнати, добри. Няма нищо общо с това, което сме свикнали да виждаме в ежедневието си, това връщане към традицията ни дава възможност да бъдем по-добри.

Посрещане на МОН като председател на Студентски съвет заедно с ректора проф.Петков
В протестите на студентите за защита на базата на НСА между Равда и Несебър.
Протестът в Дебелт в подкрепа на малко момченце, което
беше насилено от цигани.
 
Йордан Иванов е знаменосец и четник в Първа областна
бургаска чета към сдружение "Пазители на българщината"
Среща с възрастни хора от Дом за стари хора в Средец за Коледа

 


В категории: Евроизбори'2019