„Никога няма да проходиш“… „Цял живот ще си на инвалиден стол“… „Спортът ти вреди“… Тези ужасни думи години наред чува 26-годишния Ангел Андинов, научи HotArena.

 

Младежът е диагностициран с церебрална парализа, която по негови думи е причинена от лекарска небрежност. Докторите му слагат тежка присъда – 100% инвалид и никога няма да стане от инвалидния стол. Борбеното момче не се смачква от думите и започва усилено да тренира.

 

След много усилия днес той не само че ходи, но и тренира здраво във фитнес залата. Има визията на съвременен Херкулес и впечатлява с изваяното си тяло, писа „България Днес“.

 

Първите ми опити за тренировки бяха, като бях на 4 годинки, защото единственото, което съм можел да мърдам, са били ръцете ми. На 6-годишна възраст дядо ми ме е научил да се набирам на простор и от тогава насетне не съм спирал да тренирам вече 20 години“, разказва за първите си стъпки Ангел.

 

Имам 11 операции на краката, но това не ме спира да преследвам мечтите си. Тренирах 10 години бокс. Записах се да тренирам, защото не исках да бъда беззащитен. Останалите деца често ми се подиграваха и ме избягваха само защото бях различен, така в бокса открих лек и добър приятел. Бях момче на 15 години и се биех с мъже по 120 килограма“, разказва още момчето.

 

Въпреки церебралната парализа и множеството операции Ангел успява да вдигне 60-килограови тежести с краката си. Отлично се справя с щангите, като големите тежести не го плашат.