Третото  издание на фестивала "Вкусът на Пловдив" ще се състои от днес до 26 май.  Той ще се проведе на Малката главна с участието на производители и майстори готвачи от пловдивски ресторанти, които ще представят  качествени продукти и ястия от традиционната българска кухня с  дегустации и демонстрации на кулинарни техники.

На откриването от 12 часа на площада пред Римския стадион ще присъства кметът Иван Тотев. Гост-водещият шеф Иван Звездев  ще приготви агнешки курбан за 250 души, който ще бъде раздаден на посетителите.  Ще има и празнична програма с участието на ансамбъл „Тракия“, спортни и латиноамерикански танци, томболи и викторини с награди.

Фестът  се очартава да се превърне в традиционен фестивал, който е любим на пловдивчани, казва зам.кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Той  подчертава, че събитието е важен сегмент от туризма и общината го подкрепя зазщото е от събитията, които  съхраняват  българските и местните традиции, култура и опит.

Фестивалът „Вкусът на Пловдив“ е организиран от Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия"-Пловдив, фондация "Локалфууд.бг",  Фермерски пазар – Пловдив  и община Пловдив и е част от  пловдивския календр на  туризма.