Атина. Председателят на основната опозиционна партия в южната ни съседка - "Нова демокрация", Кириакос Мицотакис призова гърците да гласуват на европейските избори на 26 май, отбелязвайки, че вотът представлява възможност за хората да сложат точка на разочарованието си от последните четири години на управление на СИРИЗА, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.
„Този ​​път гласуването на европейските избори има много по-голяма тежест. За първи път след четири години, хората ще отговорят на всичко, което са преживели през последните четири години на страх, несигурност, Преспанското споразумение”, цитира изданието думите на Мицотакис от главния митинг на кампанията, проведен в атински район Перистери.
"След четири дни Гърция ще приключи СИРИЗА и ще направи нов старт. Тук съм, за да обединя всички гърци и да водя голяма политическа промяна", увери опозиционният лидер.
Мицотакис отново потвърди обещанията си за възстановяване на гръцката икономика, включително запазване на безмитния таван на сегашните нива, намаляване на данъците за бизнеса от 28% на до 20%, намаляване на ДДС до 11% и намаляване на единния данък върху имуществото с 30% за всяко домакинство.

Превод и редакция: Тереза Герова