Лондон. Британската опозиция призова за провеждане на предсрочни парламентарни избори в страната, като подчерта, че оставката на Андреа Ледсън показва, че "авторитетът на премиера (Тереза Мей) е подронен, нейното време изтече", пише евроскептичният британски ежедневник The Daily Expess. Съответното заяви Иън Лейвъри от Лейбъристката партия. "В името на страната, Тереза Мей трябва да си отиде, нуждаем се от незабавни общи избори", категоричен бе опозиционният политик.
Във вечерните часове на сряда лидерът на Камарата на общините Андреа Лeдсъм подаде оставка поради разногласия с премиера Тереза Мей относно Брекзит. Решението й да се откаже от поста бе обявено в навечерието на европейските избори, които се очаква да донесат унизителни резултати за Консервативната партия след провала й да реализират Брекзит в предвидените срокове, подчертават от редакцията.
Последните проучвания на общественото мнение показват, че Лейбъристката пария води с 29%, Консервативната партия събира 17%, но двете партии, подкрепящи Брекзит - ЮКИП и Партия "Брекзит" заедно може да разчитат на 25 на сто от гласоподавателите. Либералдемократите имат 10%.
Изборите за Европейски парламент в Обединеното кралство се провеждат на 23 май. Резултатите от вота ще бъдат обявени в неделя вечер, след затварянето на всички избирателни секции на континента. Последните проучвания на общественото мнение показват, че Лейбъристката пария води с 29%, Консервативната партия събира 17%, но двете партии, подкрепящи Брекзит - ЮКИП и Партия "Брекзит" заедно може да разчитат на 25 на сто от гласоподавателите. Либералдемократите имат 10%.


Превод и редакция: Тереза Герова