Въпреки американската търговска блокада брандът Honor на Huawei представи двата нови флагмански смартфона Honor 20 и Honor 20 Pro без да се притеснява от Тръмп и неговата администрация.

В новите смартфони Honor се е фокусирал предимно върху техните фотографски възможности.

И двата Honor 20 модела са оборудвани с 6,26-инчов дисплей с резолюция Full HD+ и съотношение на страните 19,5:9. Екранът на дисплея има малък отвор в левия горен ъгъл, в който е поставена предната камера с резолюция 32 МР и диаметър едва 4,5 мм. Скенерът за пръстови отпечатъци е поставен отстрани. И двата телефона се базират на флагманската SoC Kirin 980. Поддържа се технологията за бързо зареждане SuperCharge с мощност до 22,5 W. Няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

Младшата версия Honor 20 разполага с 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3750 mAh, като въпреки големия капацитет, дебелината на корпуса е едва 7,87 мм.

Старшият модел Honor 20 Pro предлага 8 GB оперативна памет, 256 GB флаш-диск и акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh. Тук дебелината на корпуса е увеличена до 8,44 мм. Другата разлика е, че в този модел се използва графенова пластина за охлаждане на чипа, която има 1,5 пъти по-висока топлопроводимост от медта.

По-съществени са разликите в основните камери, въпреки, че и в двата случая те са четворни.

1 от 2

Главният оптичен сензор на Honor 20 Pro е с резолюция 48 МР (Sony IMX586) с размер на диагонала 1/2 инча. Сензорът е допълнен с хибридна стабилизация – оптична стабилизация на изображението плюс електронна стабилизация. Обективът на този сензор е с най-висока светлосила сред всички смартфони на пазара – апертурата е F/1,4. По този начин сензорът получава с 60% повече светлина, отколкото смартфон с апертура F/1,8.

Резолюцията на втория оптичен сензор е 8 МР, също с оптична стабилизация на изображението и телефото обектив, осигуряващ 3х оптично увеличение на изображението без загуба на качеството. Този оптичен модул предлага и 5х, както и 30х хибридно увеличение. Резолюцията на третия фотосензор е 2 МР, като той е специално предназначен за заснемането на много близки обекти – това е първото подобно решение при смартфоните, което дава възможност за перфектни снимки от разстояние 3 см. Последният четвърти фотосензор е с резолюция 16 МР и свръхширокоъгълен обектив с ъгъл на виждане 117 градуса. Тази четворна камера поддържа различни режими на заснемане, включително AIS Super Night Mode и AI Ultra Clarity Mode. При тяхното използване се правят по няколко кадъра на сцената, а специални алгоритми ги обединяват за получаване на едно изображение с възможно най-добро качество.

1 от 8

При Honor 20 се използва същия 48 МР сензор, но няма оптична стабилизация на изображението и обективът е с апертура F/1,8. Вместо телефото сензора се използва сензор за анализ дълбочината на сцената. Останалите оптични модули са същите.

Цената на смартфоните Honor 20 и Honor 20 Pro е съответно 500 евро и 600 евро.