София. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на Пловдив Иван Тотев връчиха награда за „БГ Дебют“ на поп групата „4 Magic“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио се проведе тази вечер в Пловдив. „От името на всички граждани на Благоевград, искам да поздравя Пловдив за дебюта на града, като домакин на това бляскаво събитие“ , каза по време на церемонията кметът Камбитов.
На 14 и 15 юни звездите на България ще пристигнат в Благоевград за двудневен грандиозен концерт. И в двете вечери /петък и събота/ изпълнителите на БГ Радио ще радват меломаните в парк „Македония“. Огромна сцена ще бъде позиционирана на вече познатото място, а на нея ще се качат победителите в Годишните музикални награди през 2019 г..
Тази година Благоевград направи приятелски жест, като подкрепи Пловдив, носител на приза Европейска столица на културата. Това е и причината през 2019 г. церемонията да се проведе еднократно, именно в столицата на културата.