София/Брюксел. На 28 май 2019 г., вторник, от 15 ч. Европейският парламент в България организира дискусия за резултатите от европейските избори на 23-26 май. Събитието ще се проведе в Дома на Европа в София, съобщават от пресслужбата на ЕП.
Два дни след европейските избори Бюрото на Европейския парламент в България организира дискусия на тема " Евроизбори 2019: какво следва?", посветена на резултатите от евровота и отражението на новия състав на ЕП парламент върху бъдещата му работа.
Ингрид Шикова, експерт в областта на политиките на ЕС, Владимир Шопов, политолог, и Марчела Абрашева, регионален директор на агенция Кантар България, ще коментират избирателната активност, вероятните сценарии за ново разпределение на силите сред европейските политически семейства и как резултатите от евровота ще променят политическия пейзаж.
Модератор на дискусията ще бъде журналистът Кирил Вълчев, а събитието ще бъде открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.
Дискусията ще бъде предавано на живо на сайта и Фейсбук профила на Бюрото на Европейския парламент. Събитието ще бъде на български език, като ще бъде осигурен симултанен превод на английски език. То е отворено за широката публика и медиите.
За участие е необходима предварителна регистрация до 27 май 2019 г. на адрес: http://ttimv.eu/qh8x.

Програма на дискусията:
Моредатор: Кирил Вълчев, журналист
14.30 - 15.00
Регистрация

15.00 - 15.10
Откриване
Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България

15.10 - 15.50
Дискусия с панелисти

Ингрид Шикова, експерт в областта на политиките на ЕС
Владимир Шопов, политолог
Марчела Абрашева, регионален директор на агенция Кантар България

15.50 - 16.30
Дискусия с публиката


Полезна информация:

Събитие: Дискусия „Евроизбори 2019: какво следва?“

Дата и час: 28 май 2019 г., вторник, от 15.00 до 16.30 ч.

Адрес: Дом на Европа, ул. "Г.С“ Раковски" №124, София