Специализираната операция на няколко сектора от ОД на МВР в Бургас приключи в 21:30 часа с арест на 36-годишния Недялко Н. Това е собственикът на апартамента, намиращ се на последния етаж в трети вход на бл.96. в жк. "Меден рудник". 

Над вратата на апартамента му е монтирана камера и обстановката около входа й говори, че обитателят не е случаен човек. Там се навъртат съмнителни типове, съобщава "Флагман". 

Според непотвърдена информация арестуваният е криминално проявен – с дебело досие за разпространение на наркотици.
По думите на отлично осведомен източник, този човек е съпричастен към палежа на 9-ти май, когато бяха изпепелени тежки строителни машини за над 500 хил. лева, собственост на фирма „Джи пи груп”.  С тях фирмата извършваше основната дейност по ремонта на бул. "Захари Стоянов". Палежът, предизвика и пожар, който унищожи и около 100 метра на градската тролейбусна линия.

Още същия следобед ОД на МВР арестува прекия извършител на престъпното деяния, който е бил заснет от камера да слиза от автомобила си в района на местопрестъплението. Открити са и ДНК следи.

С белезници се оказа известната фигура в крими средите Николай Пенев-Пойзъна. Той бе изведен от апартамента му в ж.к. "Братя Миладинови", заедно с брат му, известен с прякора Фокса, но за последния нямаше достатъчно доказателства и бе освободен.

Пойзъна и към момента е в ареста и вероятно е пропял за съучастници в особено опасното обществено значимо престъпление. Тъй като той няма личен мотив за умишленото опожарявана на скъпите машини разследващите продължават да търсят заинтересованото лице от забавянето на ремонта по стратегическия важния за населението булевард.

Прави впечатление, че апартаментът, който е обитаван от Недялко, е надстрояван над законите 7 етажа – саниран, нов строеж и със скъпа дограма.

Момичето от пейката при съседния вход се казва Славена и по поведението й личеше, че е изключително близка на Недялко. Когато той мина с белезници край нея, тя се провикна: „Наведи си главата!”. Нашият репортер видя, че Славена бе придружена от няколко полицаи, не стана ясно дали тя ще го последва в полицията.

Дали Недялко е посредник на поръчителя при деянието – предстои да се разбере при разпитите му.