Смолян. Сигурен съм, че съзидателността и реалните резултати ще победят разрухата и фалшивите новини в тази кампания. Това заяви в Смолян Марин Захариев – кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. „Убеден съм, че 10 години доверието, което гради ГЕРБ няма да бъдат попиляни от майсторите на националната катастрофа. Дори Мамфред Вебер ни каза, че работим правилно и имаме тяхното уважение и солидарност. България е една от малкото страни, която ще запази и увеличи еврофондовете през предстоящия период. Сигурен съм, че на 26 май ще победим убедително, не трябва да отстъпваме на хора, които нямат реални послания. Ние трябва да покажем, че можем още и да излезем масово на 26 май за една голяма победа“, каза още Захариев.
Кандидатът на евродепутат Асим Адемов заяви, че накрая на кампанията дори социолозите признават, че ГЕРБ отиваме към победа. Той подчерта, че е горд с това, което прави ГЕРБ за толерантността и добруването на хората. „Истинската толерантна партия е ГЕРБ и трябва да сме с гордо вдигнати глави. В партията има стотици хиляди членове, но ние не се интересуваме кой е християнин и кой е мюсюлманин. Интересуваме се от това кой, какви качества има и какво може“, допълни Адемов.
Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков заяви, че Смолян е не само сърцето на Родопите, но и душата на България. „На всяка крачка и всеки ъгъл се усеща, че родопчани са специални хора, с това което умеят. Дали заради мястото, но няма друго място, на което човек да се чувства толкова добре като в Родопите и трябва да се гордеете с това“, обяви през смолянчани и жителите на областта Новаков. Той подчерта, че е горд, че е част от тази листа, на която Бойко Борисов гласувал доверие. „Той превърна България в една уважавана европейска държава и европейските лидери идват в България“, допълни Новаков.
Председателят на СДС Румен Христов заяви, че на 26 май трябва да се гласува с № 12, за да продължи да ни представлява най-успешният еврокомисар Мария Габриел. „Ние имаме най-добре подготвената листа – хора, които доказаха какво могат да вършат в България и в Европейската комисия и са насравнимо по-добри от опонентите“, каза още Христов.
Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов каза, че са направили всичко възможно да структурират един силен отбор. Той подчерта, че Мария Габриел е човекът, пред когото няма затворени врати в европейските институции, в ЕП, ЕНП и ЕК. Всички я уважават и чрез нея силния глас на България ще бъде чут с много силна амплитуда и затова тя трябва да получи толкова широка подкрепа от обществото, за да може да се поздравим с победа“, каза още Цветанов.
Нели ГЕРГЬОВСКА