Разпределителят на националния ни волеболен отбор Георги Братоев сподели по време на днешната открита тренировка, че ще се постараят да дават максимума от себе си и да побеждават във всички състезания, в които участват. Плеймейкърът каза също така, че са се съсредоточени върху олимпийската квалификация, но според него, ако България спечели Лигата на нациите и Европейското първенство, а загуби олимпийската квалификация, това няма да е провал в крайна сметка. Братоев допълни, че самочувствието се гради с победи.

@@@


"Според мен Пранди едва ли може в рамките на 2-3 месеца да промени изцяло отбора и да направи на едни хора изцяло нови навици. Пранди е един изключителен професионалист. Както Теди Салпаров каза преди няколко дни в едно интервю, според мен България игра най-добрия си волейбол по негово време. Вярно е, че тогава имаше и други хора като Владо, Андрей, Матей, но ще се постараем да ги заместим по достоен начин. Силвано е един човек, който разбира прекрасно волейбола и успява да го обясни доста просто за нас, което помага да го разберем перфектно и да изпълняваме неговите указания", коментира Георги Братоев.

@@@


"Единственият начин да си върнем самочувствието са победите. Какъвто и да е спортист, самочувствието се гради с победи и ние ще се опитаме да го направим още със старта на Лигата на нациите. Колкото и да се слага на заден план и да се съсредоточаваме върху олимпийската квалификация, според мен - аз го казах и на момчетата, и на щаба, ако България спечели Лигата на нациите и Европейското първенство, а загуби олимпийската квалификация, това няма да е провал в крайна сметка. Да, искаме да отидем на Олимпиада и да играем там, защото това е най-големия форум, но ще се постараем във всички състезания, на които участваме, да даваме максимума от себе си и да побеждаваме", завърши разпределителят на България.