Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна, 18-годишния Алекс К. и непълнолетния И. Я., с което двамата се признават за виновни, в това че 02.10.2017 г. във Варна без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и кокаин.



На 02.10.2017 г. във Варна Алекс К. без надлежно разрешително държал с цел разпространение над 180гр. марихуана , кокаин и левимизол с общо нетно тегло 0.33 гр., всичко на обща стойност 1157.58 лв.

На същата дата - 02.10.2017 г. във Варна, непълнолетният И. Я., разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение 138,38 грама марихуана на обща стойност 830.28 лв.

Двамата младежи са неосъждани.
Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу двамата прекратено. Алекс К. прие да му бъде наложено наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок в размер на 3 години. По-лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието
„лишаване от свобода" не му беше наложено. Непълнолетният И. Я. прие
да изтърпи наказание „пробация" със следните пробационни мерки -
„задължителна регистрация по настоящ адрес“ 2 пъти седмично за срок от
8 месеца и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за
същия срок.
Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи
на обжалване или протест.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html