„Сърце и мозък“ вади „Сити клиник“ от кардиоболницата, ще плаща рекорден наем и отчисления от печалбата

Проф. д-р Владимир Данов д.м.(вдясно) е най-вероятният ръководител на бургаската кардиоболница, която ще влезе в крилото, стопанисвано до този момент от "Сити клиник"
Тема в развитие
„Сърце и мозък“ вади „Сити клиник“ от кардиоболницата, ще плаща рекорден наем и отчисления от печалбатаTypcĸaтa "Аджибадем" нямa дa пpoдaвa "Toĸyдa" и вepигaтa "Cити Kлиниĸ" y нacВойната за кардиоболницата загрубя, хвърлят кал с анонимки по УМБАЛ БургасМБАЛ "Сърце и Mозък" е обявена за победител в търга за кардиохирургията в Бургас, "Сити клиник" декласиранаЗапочна пресконференцията на МБАЛ „Сърце и мозък”. Очакват се интересни разкрития (НА ЖИВО)
Ананиев за „сърдечния” проблем на Бургас: УМБАЛ да купи апаратурата и да поеме дейността на АджибадемАнаниев за наема на Аджибадем в Бургас: До края на месеца решаваме казуса, има различни вариантиРЗОК-Бургас: Надписаната кардиооперация в Аджибадем Сити Клиник Бургас влиза днес в прокуратурата Право на отговор от Аджибадем Сити Клиник Бургас след изявление на д-р Горан Миланов във ФлагманОтговор на Аджибадем Сити Клиник Бургас след разкритията на кардиохирурга д-р МилановКардиохирург разказа пред Флагман фрапиращи случаи с източване на Здравната касаУМБАЛ Бургас за спора с космическия наем на частната кардиоболница: Спазваме закона!Ще загубят ли кардиохирургичната си болница жителите на Бургас?
виж още
скрий


УМБАЛ Бургас избра най-добрият вариант за партньорство

Кардиохургията на Бургас ще премине в ръцете на МБАЛ „Сърце и мозък“, научи Флагман.бг.

Здравното заведение е спечелило конкурса на УМБАЛ Бургас, предлагайки рекорден месечен наем от 170 хил.лева и 84 % от печалбата. Предложената сума е без аналог в историята на окръжната болница и със сигурност ще реши голяма част от проблемите на дружеството.

Ръководството на УМБАЛ Бургас предприе възможно най-добрия подход за решаване на кризата с кардиологията – провеждане на конкурс за избор на партньор за съвместна дейност, който да поема разходите, да плаща наем, както и процент от печалбата си.

Предварително заложените показатели по конкурса бяха – 40 % от печалбата и 150 хил.лева месечен наем. В търга се включи „Сити клиник“, настоящ наемател и плевенската МБАЛ „Сърце и мозък“.

„Сити клиник“ предложи 60 % от печалбата си и 178 хил.лева месечен наем, аофертата на „Сърце и мозък“ бе зашеметяваща – 84 % от печалбата и 170 хил.лева на месец, което им осигури 97,76 точки от 100 възможни.

МБАЛ „Сърце и мозък“ са определени за победител в конкурса и вече са подписали 3-годишен договор. Процедурата по закон е необжалваема и влиза в сила незабавно.

Настоящият контракт на „Сити клиник“ изтича на 28-ми май и от 29-ти помещенията трябва да са свободни, за да вкара новият партньор техниката си.

„Призоваваме правоохранителните органи да не допуснат ново протакане от страна на загубилия бивш наемател, който незабавно трябва да освободи помещенията. Никой не е над закона“, казаха пред Флагман.бг от МБАЛ „Сърце и мозък“.

Оттам уточниха, че ще възнамеряват да запазят трудовата заетост на персонала и са готови веднага да поемат кардиохиругията, след като влязат във владение – буквално за няколко дни.

Екипът в Бургас ще избере ръководителят на здравното заведение проф.д-р Владимир Данов, д.м., който обясни, че познава голяма част от работещите в болницата, на които преподавал в специализацията. Не е изключено точно проф.Данов да поеме управлението на бургаската кардиохирургия.

МБАЛ "Сърце и мозък" е свързвана с  „Чайка фарма”, собственост на бизнесмена Тихомир Каменов, определян за българина с най-успешен бизнес в здравния сектор.

Каменов живее в Швейцария. Той е единственият българин, член на световния икономически форум в Давос, а сред личните му приятели е най-влиятелният мъж в световната политика Доналд Тръмп. Каменов развива мащабен бизнес, фирмата му е сред най-големите фармацевтични производители в България.

Само във Флагман.бг: Мултимилионер и приятел на Тръмп опитва да наеме част от УМБАЛ-Бургас


В категории: Здраве