Компанията Mozilla представи нова версия на своя браузър Firefox със значителни вътрешни промени, съществено увеличаващи неговата производителност. Разработчиците са успели да локализират всички участъци на кода, промяната в които води до по-бързата работа на Firefox.

Използваните нови алгоритми разпознават основната информация в уеб сайта, която трябва да бъде заредена най-напред, като вторичните елементи се зареждат по време на преглеждане на уеб страницата. По този начин скриптовете от популярните сайтове и уеб услуги се зареждат с 40-80% по-бързо. Някои компоненти, като например модулът за автоматично запълване на форми, не се зареждат и по никакъв начин не се използват, ако в страницата няма подобни форми.

Уеб браузърът Firefox 67 вече може да спира работата на разделите, които в момента не се използват, ако в системата е останала по-малко от 400 MB оперативна памет. По този начин се увеличава производителността на браузъра в компютри с малко RAM. И още, Mozilla е ускорила зареждането на Firefox с разширенията.

Освен скоростта на работа, увеличена е безопасността и конфиденциалността на Firefox. Потребителите могат да блокират цифровите пръстови отпечатъци и скриптовете за добив на криптовалута. Подобрен е и режимът за поверително сърфиране. В този режим сега е възможно запомнянето на пароли и избора на разширения, които да бъдат изключени в поверителните раздели.