След множество новини, спекулации и засилено очакване, днес в 16:00 българско време най-новия смартфон на китайския производител Honor – 20 най-сетне ще бъде представен официално.

В седмицата, в която целият свят говори за напрежението между САЩ и Huawei, дъщерната марка на китайския телекомуникационен гигант може би ще даде отговори на някои от най-важните въпроси касаещи бъдещето. В Лондон ще бъдат всички значими фигури на Honor и множество световни медии, сред които отново и Kaldata. Очаквайте редица включвания на живо, всяка една подробност, веднага щом я научим, а тук точно в 16:00 ще можете да проследите и сами на живо представянето на новия Honor 20.

Какво знаем за него до тук?

Смартфонът Honor 20 Pro акцентира преди всичко на фотографските възможности, като това е първият мобилен телефон в света, който съчетава 48 МР фотосензор и светлосила F/1,4. И още, Honor потвърди, че активно ще се използват алгоритми с изкуствен интелект за изчистване на изображенията, както и че фотометричната система също ще бъде подпомогната от ИИ.

По всичко личи, че в Honor 20 и Honor 20 Pro вместо OLED, ще се използват IPS дисплеи. А рендерите показват че скенерът за пръстови отпечатъци е поставен отстрани.

Ще видим може би три модела, като два от тях ще са със SoC Kirin 980. Младшият модел Honor 20 ще бъде оборудван с 6,1-инчов OLED дисплей с капкообразен отвор за предната камера и вграден скенер за пръстови отпечатъци от 6-то поколение. Очаква се Honor 20 Pro да има 6,5-инчов дисплей, подобно на P30 Pro.

Колко от тази информация е вярна обаче – предстои да разберем в 16:00 българско време, когато тук започва живото предаване от Лондон.