Каракас. Николас Мадуро е наредил на военните да задържат „незабавно“ предателите сред своите редици, цитира думите му TACC.
Въоръжените сили на Венецуела трябва постоянно да бъдат готови да отблъснат евентуални заплахи и да запазят единството си в редиците си. Това заяви президентът на Боливарската република Николас Мадуро по националното Union Radio.
"Казвам на всички командири, че трябва да имате такъв морал и такава дисциплина. Бъдете готови 24 часа да защитите правото на мир. Ако се появи предател, той трябва незабавно да бъде задържан“, заяви Мадуро по радиото.
На 30 април група военни премина на страната на опозиционния лидер на Венецуела Хуан Гуайдо, след което започнаха мащабни протестни действия в страната. По време на демонстрациите, придружени от сблъсъци със силите за сигурност, няколкостотин души бяха ранени, а пет души бяха убити. Според неправителствени организации по време на протестите са задържани почти 340 души.
За участие в неуспешния бунт 55 души бяха уволнени от редиците на венецуелските въоръжени сили, включително генерал Мануел Фигера, който ръководише Боливарската национална разузнавателна служба.

Превод и редакция: Юлиян Марков