Велико Търново. 63-ма човека, сред които и три семейства, се включиха във втория етап на пролетната кампания „Движи се и победи“. Той се проведе през изминалия уикенд, а крайния пункт на маршрута бе Преображенския манастир, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионалната здравна инспекция в старата столица. Най-малкият участник бе Иван Николов на 9 години от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“,а най-възрастният – отново Христо Христов на 91 години от Велико Търново. Измерено беше кръвното налягане на 31 лица.
Организаторите на „Движи се и победи – пролет 2019” канят всички желаещи да преминат и третият маршрут на кампанията, който ще се състои на 1 юни (събота) до парк Ксилифор.
По традиция, той ще завърши със спортно-туристически празник. На сцената за всички деца ще бъде организирано рисуване с тебешири и върху балони по темата „Аз дишам свободно“ по повод 31 май – Световен ден без тютюнев дим.
„Движи се и победи“ се провежда за деветнадесета поредна година. Инициатори са РЗИ – Велико Търново, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица 1902” и Младежки дом – Велико Търново, и преминава под егидата на председателя на Великотърновския общински съвет.
Луиза ТРАНЧЕВА