Кметът на Пловдив Иван Тотев инспектира ремонта на зоната около Малката Базилика и Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“. 

„Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на огромна инфраструктура, която изцяло промени облика на тази централна градска част“, обясни кметът Иван Тотев. Нови тротоари, озеленяване, електрически стълбове, пейки и места за отдих за изградени по проекта.

В междублоковите пространства са изградени и спортни зони с маси за тенис и места за игра с ударопоглъщаща настилка, спортни игрища за баскетбол, волейбол и друг вид спорт, обособени са десетки паркоместа. 

Живеещите  поискаха общината да постави „легнали полицаи“, за да се ограничи скоростта на автомобилите по новите улици. По думите на кмета при изпълнението на ремонта са направени над 150 срещи с граждани като исканията им са били изпълнени там, според възможностите.

Припомням, че по- рано днес опозицията поиска извънредна сесия на местния парламент заради извършения некачествен и скъп ремонт по същия проект на стойност 24 милиона лева.