Не ме интересуват тези госпожи (бел.ред. Нинова и Йончева). Няма да им вляза в тона. Нинова я отстраниха като зам.-министър. За какво – тя да отговори. Това заяви Бойко Борисов, който днес присъства на откриването на нова модерна и екологична производствена линия в завод за слънчогледово олио в Добричко. 

Във връзка с намаляването на партийните субсидии, той отново припомни, че олигарсите дават много пари. „Можем да намалим субсидиите, готови сме да участваме в това, но не трябва да оставяме партиите в ръцете на червените олигарси. Вземете Германия. Те имат т.нар. фондации, които получават стотици милиони евра, за да помагат на партиите”, каза премиерът.  
 
 


„Днес най-важното са заводите, работната ръка. Критиките им не ме интересуват”, отсече Борисов.

„Да поздравим колегата, че токова години работи. Това, което виждате, от нула е построено. Нов завод, 200 работници работят, доволни са от парите. Италиански машини, български машини, най-модерни технологии и изнасят за целия ЕС и Китай. Работят и за българския пазар”, коментира той, след като разгледа завода.

„Трябва да се вдигат доходите, да се вдигат заплатите, за да можем да си връщаме работниците, които са навън.
Ние строим нови заводи, това е индустриализацията на страната!

Всички колеги са създали идеални условия за инвеститори. Всеки ден се отварят нови и нови заводи, линия след линия”, каза още Бойко Борисов.