Неочакван обрат! Някой прекрати внезапно стачката на циганите и вече ги изтегля от центъра на Бургас

Около 11 часа редиците започнаха да оредяват, към 11:15 часа площадът вече беше пуст


Флагман.бг показва какво остана от недоволството на мургавите ни съграждани на площад „Атанас Сиреков”

Въпреки че разрешението за провеждане на протестни действия на ромите от квартал Кумлука бе разписано до 12 часа, репортерът на Флагман.бг видя, че доста преди този час, изненадващо има промяна в плана.

Гневните мургави съграждани, които пристигнаха организирано с лозунги от квартала, извървявайки пеш километър и половина, смениха настроението около 11 часа.

Редиците им започнаха да оредяват и към 11:15 часа вече започнаха да се изтеглят от мястото- също така организирани за манифестация Множеството пое по ул. „Фердинандова” в посока бул. „Христо Ботев” и се разпръсна.

Заканите, че ще останат пред кметството до момента, в който Общината се разплати с ВиК за неплатените им сметки, останаха неизпълнени. И най-непредобеденият наблюдател на днешната сцена може да си направи извода, че стачкуващите от квартала не са дошли спонтанно по прозорците на кмета, а са добре организирани и с достатъчно финансов ресурс – за подготовка на лозунги, знамена, по всяка вероятност и „мотивирани” с пари.

След изтеглянето от площада останаха стъпкани знамена, хартии и всякакви боклуци.

Сърцето на Бургас бе заринато от останките, свидетелстващи за спектакъл, резултатът, от който обаче не е положителен за сценаристите и режисьорите.

Очаквайте след малко – Само във Флагман.бг имената на тези, които ръководеха ромите, както и анализ на все по-ярко очертаващото се активно мероприятие срещу кмета на Бургас Димитър Николов, представляващ управляващата партия ГЕРБ, както на местно ниво, така и на държавно като зам.-национален председател на партията.




В категории: Бургас