По време на Build, Microsoft показа тийзър на Edge за macOS и демонстрира някои от новите функции на своя браузър. Оттогава в уеб пространството се появиха няколко изтекли компилации, а сега за Mac потребителите е достъпна първата официална предварителна версия на Edge от канала Canary.

За разлика от Windows 10, за която се предлагат каналите Dev и Canary, за macOS засега е достъпен само един канал. Междувременно, за Windows 10 съвсем скоро трябва да започнат да излизат бета версиите на Edge.

Edge за macOS е същият браузър, като за Windows 10, но разработчиците са взели под внимание особеностите на операционната система на Apple. Външният вид и общото впечатление са като от macOS и няма усещане, че приложението е изрязано от друга ОС. Други са шифрите, менюто, клавиатурните комбинации, заглавията и т.н. С времето дизайнът на Edge за macOS ще еволюира и променя, за по-добро съответствие с операционната система на Apple.

Освен това, разработчиците използват ексклузивните за macOS функции, като например поддръжката на TouchBar, който се използва в съвременните MacBook Pro. С помощта на TouchBar е възможно преминаване от един раздел към друг, превъртане на видеото и т.н.

Разработчиците споделят, че съвсем скоро ще излезе Dev версията, но нищо не се казва за първата бета или за финалната версия. Новият Edge работи на всички Mac компютри с macOS 10.12 Sierra или по-нова.