Абсурд пред Община Бургас! Циганите веят трикольори, а българка от Германия води протеста им срещу кмета



Някой е казал на протестиращите, че ЕС е пратил на Николов пари за тяхната вода, а той ги е прибрал

Абсурдната ситуация пред мраморната сграда на кметството в Бургас се превръща в гледка, трудна за асимилирани от нормалния мозък. Кметът Димитър Николов все още опитва да вразуми протестантите от Кумлука и да ги убеди, че трябва да си покрият дълговете към ВиК, за да им пуснат отново водата.

Смуглите твърдят, че не са се къпали от много дни. Те развяват стотици български знамена, но най-учудващото е, че руса жена, с поведение Жана Дарк се оформи като тяхна основна водачка в битката им срещу бургаския кмет. Той опита да им каже, че ръководството на ВиК е прекъснало преди 2 месеца водоподаването, заради неплатени сметки и той няма откъде да намери за тях пари, за да им покрие дълговете.

Прави силно впечатление, че русата жена, която се явява и говорител на ромите, си служи и с непочтени похвати. Тя твърди, че кметът е виновен за всичко и че трябва да поеме отговорността за тези бедни, отрудени и нещастни хора.

 „Това е ужас! Такова нещо в Германия няма да се случи, скандираше жената. Тя се представи като Весела Димова, наша сънародничка, живееща в Германия – ромска правозащитничка.

Кметът я запита как властите постъпват в Германия с гражданите, които не си плащат водата. Тя не отговори, но се присъедини към заплахите, че циганите от Кумлука няма повече да работят в почистващата фирма „Титан”. Около нея ясно се чуваха реплики, че „Европейската общност изпратила в Бургас 150 хил. лева, за да бъдат разплатени с тях неплатените сметки на ромите, но кметът лично ги укрил”.

Наш репортер е на площад „Атанас Сиреков”. Очаквайте още подробности!

 




В категории: Бургас