Черно море и Берое се изправят днес от 21,00 часа на стадион “Тича” във Варна в директен сблъсък за четвъртото място в Първа лига. В момента позицията се заема от Берое, който има 54 точки, докато варненци са пети с 51. В предишния кръг заралии отстъпиха в гостуването на ЦСКА-София с 0:1, докато “моряците” спечелиха със същия резултат у дома срещу Ботев Пд. Двубоят ще бъде ръководен от Георги Кабаков от Пловдив.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев няма да разчита в този мач на Цветомир Панов и Георги Божилов, които са с контузии. В групата за двубоя попаднаха Жоаким Балми и Стефан Станчев, чието наказание изтече.
Колегата му Александър Томаш няма да разчита на наказания Яя Меледже, чийто сезон приключи два кръга преди края, след като получи деветия си жълт картон на “Българска армия”. Аут от сметките на Томаш е и Карлос Охене, който беше опериран от херния. Така редом до Цветков и Желев в средата на терена се очаква да играе Иван Минчев. 

Преди “Черно море” – “Берое” https://t.co/b4quanszkR pic.twitter.com/oM95cuAMel

— Beroe Stara Zagora (@beroestz) May 20, 2019
Целта на заралии е да удържат четвъртата позиция, на която треньорът Томаш гледа като на шампионска титла, както стана ясно от думите му след загубата от ЦСКА-София. Историята е на страната на Берое при гостуванията на Черно море, като заралии нямат загуба в последните си три гостувания на “моряците”.

Вероятни състави:

Черно море: Китанов, Костадинов, Генев, Енчев, Станчев, Витанов, Панайотов, Андраде, Илиев, Минчев, Жоржиньо.

Берое: Перниш, Василев, Баранов, Алкан, Бандаловски, Желев, Цветков, Бриджидо, Еуженио, Минчев, Камбуров.

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК