Бариерата към Гребния канал в Пловдив е незаконна и трябва да бъде премахната. Това е категоричната позиция на адв. Дани Каназирева и  „Съюз за Пловдив“, които настояват Община Пловдив незабавно да демонтира съоръжението. 

В приемната си общинските съветници получилии множество сигнали от възмутени родители, които са принудени да плащат по 2 лева, за да могат да заведат децата си да тренират в спортните зали и игрища. Освен че  противоречи на Закона за общинската собственост, според който имотите публична собственост, каквито са всички улици, трябва да се управляват в интерес на населението и да се използват по предназначение, затварянето с бариера на ул. „Ясна поляна“ нарушава и Закона за пътищата, твърдят от Съюз за Пловдив. Според тях, за монтаж на тази бариера няма решение на Общинския съвет, което също нарушавало Закона за общинската собственост. 

Съветниците предлагат  регулиране на движението и паркирането в района като се уточни дали ще се събират такси. Друг вариант е да се забрани паркирането и да е позволено само право на престой. Предлага се и изменение в общинската Наредба, което да регламентира начина на паркиране или забраните в зоната на Гребната база.