Смартфоните Galaxy Note 10 и Note 10 Pro са едни от най-очакваните мобилни устройства за тази година. Междувременно в уеб пространството се появиха нови изтичания на информация, които намекват за нови оптимизации и по-добро съчетаване на S10 и Note 9.

Уеб изданието PhoneArena цитира блогъра Ice Universe, който съобщи, че Galaxy Note 10 ще има дисплей със съотношение на страните 19:9 със съвсем тънки рамки около екрана. Очаква се, че Samsung ще промени разположението на прореза в екрана, предназначен за поставянето на предната камера. И още, този прорез ще стане много по-малък в сравнение с предишните модели.

Според тази информация, значително ще бъде променен задния панел. Това се отнася предимно за позиционирането на камерата. Очаква се при Note 10 сензорите на основната камера да са разположени вертикално. Това решение ще даде възможност на компанията да постави по-мощни акумулаторни батерии.

PhoneArena допълва, че Note 10 ще има същата камера, каквато е поставена в смартфоните Galaxy S10. Ако това се окаже вярно, Galaxy Note 10 и Note 10 Pro ще имат 12 МР оптични модули с променлива апертура, оптична стабилизация на изображението и фазова система за автоматично фокусиране. Вторият оптичен модул ще е с резолюция 12 МР и 3х оптично увеличение. Третият сензор ще е 16 МР с широкоъгълна оптика. Очаква се Galaxy Note 10 Pro да има и Time-of-Flight сензор.

Резолюцията на предната камера ще е 16 МР, а Pro моделът ще има и ToF сензор на предния панел.

И последно, Galaxy Note 10 и Note 10 Pro ще имат UFS 3.0 памет, каквато се използва в OnePlus 7 Pro.