София. Ще видите следващите месеци какви заводи ще започнат да се строят в България. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на основното предизборно събитие на партията, предаде репортер наАгенция „Фокус“. „Това са истинските десни, другите са помагащи на БСП, те не са се променили, защото конгресите им вървят един след друг“, заяви Борисов. „Мислят си като са ни ударили лошо, това ще ни свали. Ние сме като Кобратата - продължаваме напред. Нямаме нито една област, в която държавата да е в по-добро състояние отсега“, добави Борисов. Като примери той даде нарастването на БВП, намаляване на външния дълг, увеличението на износа. „Аз съм убеден, че ако сме живи и здрави в следващите месеци ще видите какви заводи ще започнат да се строят в България. И то точно такива от каквито има нужда държавата, реални инвестиции“, заяви Борисов.
Той припомни запознанството им с Манфред Вебер, като подчерта, че тогава Вебер не е харесвал България, а сега е един от най-големите и защитници.
„В Шумен им направихме индустриална зона. Само вчерашната инвестиция в Шумен е 100 млн.лв. Тогава ще се върнат ли висококвалифицираните българи? Ще се върнат разбира се и се връщат. Близо 500 хил. автомобила ще излязат за 24 май“, заяви той.
Даяна ДЮЛГЕРОВА