София. През последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП. Това каза кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Скъпи дами и господа, скъпи приятели, ГЕРБ трябва да припомни на България, че през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП от Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Мария Габриел, Ева Майдел и всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ. Благодарение на тези хора България я уважават в ЕП“, заяви той. „Благодарение на този авторитет, който ГЕРБ има в България се чува и в Европа“, посочи той, като обясни, че политическата партия постоянно поддържа сигурност на българите, работят активно за съгражданите си.
„Бойко Борисов води България уверено в Европа за повече сигурност и благоденствие“, посочи Вебер.
По думите му обаче в Европа има все още много работа. „Не бива да приемаме за даденост постигнатите резултати. Невинаги хората оценяват това, че заедно сме по-силни. Невинаги хората устояват на популистите, националистите. Най-успешни сме тогава, когато сме заедно“, добави Манфред Вебер.
„Много неща трябва да се случат в Европа, необходимо е да се промени и реформира за да устои на следващите предизвикателства“, изтъкна кандидатът за председател на ЕК от ЕНП.
Даяна ДЮЛГЕРОВА