Синът на Владимир Вълев - Питбула дебютира в кикбокса на състезание в стил киклайт контакт във възрастови групи: 7-8 , 9-10, 11-12 и 13-14 години в Каварна.

Надпреварата, в която участваха над 100 деца, се проведе в зала" Олимпиада" с организатор Ердоан Демиров, наставник на Спортен клуб "Ринг".

Станислав Вълев е само на 7 години и показа, че е добър наследник на баща си. Малкия питбул неслучайно е поверен в ръцете на Станислав Бахчеванов (СК „Йорк”), който е един от първите треньори на Питбула и заедно са извоювали множество титли. Световният шампион неведнъж е казвал колко важна е връзката треньор-състезател и това да се доверяваш напълно на човека в ъгъла.

„Най-много ми харесва хъсът у малкия, напомня ми на едно време, когато тренирахме с баща му… всеки ден е в залата – няма мрънкане, няма оплакване! Удоволствие е да се работи с такива деца!” – каза Станислав Бахчеванов.

Вълев води кампания под наслов „Спорт срещу агресия”, която има за задача да накара колкото може повече деца да тренират, защото спортът възпитава, калява и физиката и духа, учи на уважение.

 „Целта ми не е на всяка цена синът ми да се състезава професионално, но много държа да мине през залата и през ринга, защото това е спорт, който изгражда дисциплина и подпомага емоционално, физически и социално развитието на децата. Емоциите и адреналина, изпитани на ринга, не мога да ги сравня с нищо друго! Пожелавам му бъдещи успехи, а той сам ще определи докъде ще стигне!

Спортните мероприятия за деца са много ценни за добиването на опит и самочувствие и за популяризирането на кикбокса. Това е начин, по който чрез масов спорт да се противопоставим на проявите на агресия в обществото ни. Поздравления към организаторите, треньорите и всички участници!”, сподели световният шампион Владимир Вълев.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html