Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани напусна английския шампион, като обяви решението си в социалните мрежи. От клуба потвърдиха новината със специално съобщение в официалния си сайт.

"Колкото и съкрушително да е за мен, дойде времето да си тръгна. В какъв сезон се оттеглям само! Не чувствам нищо, освен благодарност. Благодарен съм на всички, които ме подкрепиха в това специално пътуване, в този много специален клуб. Спомням си първия ден, толкова ясно, колкото и последния. Спомням си безграничната доброто, която получих от хората на Манчестър”, сподели Компани.

„Никога няма да забравя как всички фенове на Манчестър Сити останаха лоялни към мен в добри и особено в лоши времена. Срещу всички прогнози, вие винаги ме подкрепяхте  и ме вдъхновявахте никога да не се предавам. Шейх Мансур промени живота ми, както и живота на всички фенове на Сити по света. За това ще му бъда благодарен завинаги”, допълни белгиецът пред официалния сайт на Сити.

Компани бе част от тима на „гражданите” в продължение на 11 години, в които успя да спечели четири титли, две ФА Къп, четири Купи на Лигата и две Къмюнити шийлд. Белгиецът записа 360 мача за Сити, в които отбеляза 20 гола.