Джо Джойс  продължава да няма загуба в профи кариерата си,  след като постигна девета победа, при това отново с нокаут. Сребърният медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро победи този път бившия съперник на Кубрат Пулев Александър Устинов на гала вечер на професионалния бокс, която се проведе на стадиона на английския ФК Стивънидж.

LAND OF THE GIANTS

Unbeaten @JoeJoyceBoxing faces off with former world title challenger Alexander Ustinov ahead of their Saturday night clash at @StevenageFC #KingOfHerts #JoyceUstinov pic.twitter.com/pc19bokGKB

— Frank Warren (@frankwarren_tv) May 16, 2019
34-годишният лондончанин не срещна особена съпротива от руския си опонент. Още в първия рунд Джойс работеше добре с джеб, а във втория засили темпото и засипа Устинов с точни попадения. Руснакът опита спорадични контраатаки, но в повечето време просто се защитаваще и се опитваше да удържа съперника. Така се стигна до третия рунд, в който Джойс отново беше доминиращият боксьор и в крайна сметка прати съперника в нокдаун. Устинов така и не успя да се изправи при отброяването и в крайна сметка реферът фиксира победа за Джойс с нокаут. Следващият мач на британеца ще бъде на 13 юли.