Огромен интерес към о-в Света Анастасия в Бургас, катамаранът се пука по шевовете още през май

Всеки ден общинското корабче „Анастасия” изпълнява по 3 курса


Очакванията са за много силно лято, вижте как да резервирате билети

Корабчето „Анастасия” прави по три курса на ден за една от големите туристически атракции в Бургас – о-в Света Анастасия. Въпреки студеното и дъждовно за този етап от пролетта време, през май общинския катамаран се пука по шевовете с желаещи да посетят малкия остров.

Летният туристически сезон все още не е започнал, но това не пречи на стотици туристи ежедневно да посещават Света Анастасия. Очакванията са за още по-голям интерес в идните месеци, въпреки завишените цени.

Транспортът до острова се осъществява с 18-метровия общински катамаран  „Анастасия“. Той е оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Корабчето разполага със 72 места в закрития салон и две места за инвалидни колички. 

На отдалеченото на 6.5 км от Бургас късче земя има множество обекти, които представляват интерес както за бургазлии и българи, така и за чужденци, които редовно могат да се забележат сред опашките за катамарана „Анастасия” през лятото. На острова има музей, църква, китен ресторант с може би най-добрата рибена чорба в региона, къща за гости, престоя в която е едно незабравимо изживяване, а природата е наистина уникална.

Остров Света Анастасия се е появил след изригването на вулкан, а в резултат на бурите и морските вълни са се появили причудливи скални образувания сред които Гъбата, Дракона, Вкамененият пиратски кораб, Портата на слънцето. 

Билет за острова можете да си закупите от „Магазия 1” на Морска гара в Бургас. От там тръгва и корабчето. За информация и резервации – тел. 0882 004 124. 

Препоръчително е да позвъните на този номер преди да планирате пътуването си, за да се уверите, че избраният от вас курс ще се изпълни – това е мярка за сигурност, тъй като въпреки че пролетта настъпи, метеорологичните условия не винаги са благоприятни. 
 


В категории: Бургас