22-годишният британски фотограф Райън Лонгстаф се реши на нещо много смело и заедно с трима свои приятели се разходи из Чернобилската забранена зона. Снимките, които е направил там, поразяват със своята мрачност и навяват много тъга, пише The Sun.

Младият мъж отдавна искал да посети Чернобил, но добре разбирал, че първо трябва да планира всичко много внимателно. В социалните мрежи си намерил гидове, които се съгласили да го придружат до Припят. Част от пътя – 156 км., младежите трябвало да изминат пеша, тъй като цялата зона е закрита, а пътищата са или разрушени, или обрасли с растителност.
 
 


Райън и приятелите му спели в изоставени къщи. Тъй като нощите били много студени, обличали на гърба си всичките си дрехи и се мушкали в спални чували.
 
 


По време на цялото си приключение се хранели с армейски провизии: консервирано месо, макарони, протеинови блокчета и чай.

 

 

 

Младежите се разходили из целия град. Разгледали дори затвора, средното училище, детската градина и басейна.
 
 


Райън признава, че всичко било много страшно.
 
 


Целият град изглеждал като умрял: навсякъде имало изоставени вещи, сякаш всички хора са отишли някъде за известно време, но така и не са се върнали.
 
 

 
Не е странно, че градът призрак на границата между Украйна и Беларус изглежда като изоставен в голямото бързане. 
 
 

 
След катастрофата в атомната централа през април 1986 година всички хора в радиус на 30 км. са били евакуирани.
 
 

 
Не е странно, че градът призрак на границата между Украйна и Беларус изглежда като захвърлен в бързането.
 
 

 
Експедицията на Райън е продължила четири дни.
 
 


Сега младият мъж планира да посети Фукушима.

Превод: БЛИЦ