От опозицията вече усещат, че ще загубят и тези избори, и стават злобни и жлъчни. Това каза в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. Искаме нещо да им намерим дефект, но те нищо не са строили, нищо не са правили, допълни Борисов.

По думите му в последните години се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими.

„Огромни високо технологични заводи се правят в Кърджали, плюс социални центрове за работниците. В Русе пък се строят най-високо технологичните продукти, които отиват 100% за Германия – например най-скъпите камери на „Мерцедес“ се произвеждат в Русе, включително и лазерни лъчи на фаровете. И аз мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се правят в Шумен. Всички заводи вече идват в България и тук се правят високо технологични компоненти и най-скъпите системи. Ние не шием седалки или воланите, ние правим електрониката на тези автомобили”, изтъкна още премиерът.

Според него все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на високо квалифицирания персонал.

Конкретно за Стара Загора той обеща, че на на следващото заседание на Министерския съвет кабинетът ще отпусне около 500 хил. лв. за придобиване на частните улици на Азотно-торовия завод в града. „Над 80 са фирмите, които са позиционирани на територията и имат постоянни проблеми с инфраструктурата.

Решението, което обсъдихме и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, е улиците да бъдат откупени и общината да се погрижи за подобряване и прекарване на инфраструктура, ВиК, електричество, комуникационни мрежи” уточни Борисов.