Ботев загуби с 0:1 от Левски в дербито от 28-ия кръг на Елитната група до 15 години. Двубоят се проведе на базата в „Коматево“ по-рано днес.

Срещата стартира с по-силни минути на "сините', които отправиха два удар още до 8', но те не затрудниха стража Кръстев. Все пак в 10' "столичани" поведоха в резултата. Николай Арахангелов бе изведен сам срещу вратаря и реализира - 0:1. В 21' гостите можеха да удвоят преднината си, но ударът на Георги Атанасов бе блокиран в последния момент от Теодор Андреев. В 28' пък Ботев пропиля отличен шанс да изравни. Никола Илиев проби отляво и подаде по земя на дузпата към Асен Митков, който обаче стреля над гредата. Минута по-късно "сините" порпуснах да накажат пропуска на домакините, шутирайки в гредата. В последната атака за полувремето Левски стигна до още една греда, този път дело на Радослав Петров.

След паузата "канарчетата" имаха по-добри шансове за гол в началните мминути. Никола Гелин на два пъти можеше да изравни, но в първи случай стреля над вратата, а във втория стражът на столичани Андреев спаси. В средата на частта гостите от София опитаха два удара от дистанция, които обаче бяха отразени от вратаря на Ботев Кръстев. В 62' Виктор Атанасов пропусна да удвои аванса на Левски, след като останал сам срещу стража не отправи особено силен удар. В последните минути "сините" бхяа по-близо до гола, отколкото "канарчетата", но в крайна сметка такъв не падна. В даденото от съдията продължение след изпъление на фаул топката срещна ръката на играч на Левски, но реакция от рефера не последва.

След загубата Ботев се отдалечи на 4 точки от бронзовите медали, докато столичани остават лидер в класирането.