Още малко и някои потребители ще започнат да вярват, че има някакъв сговор на антимонополните органи от целия свят срещу Google. Някак подозрително често интернет гигантът става обект на интерес от страна на антимонополните органи на различните страни.

Преди седмица стана ясно, че индийските регулатори са започнали разследване на Google по отношение на злоупотребите с мобилната операционна система Android. А сега се появи информация за още едно антимонополно разследване, само че на италианските власти.

Reuters съобщи, че антимонополната служба на Италия е започнала разследва на Google по подозрение за злоупотреби с доминиращото положение на пазара на операционни системи за мобилни устройства.

В официалното изявление на регулатора се казва, че Google е отказал да интегрира приложението Enel X Recharge, разработено от Enel, в своята платформа Android Auto. Приложението Enel X Recharge дава възможност на притежателите на електромобили да намират свободни места за зареждане в станциите за зареждане на електромобили, както и да си запазват точен час за зареждане на електромобила.

Юристите на Google заявиха, че платформата Android Auto е създадена с идея за по-добра безопасност, която да доведе до минимум всички възможни фактори, които биха могли да отвлекат вниманието на водача.

Разследването на антимонополните органи трябва да приключи на 30 май 2020 година.