Компанията NVIDIA публикува своя отчет за поредното финансово тримесечие, като показа малко по-добри резултати от очакванията на анализаторите.

Пресметнато на годишна база, доходът на NVIDIA с е сринал с 31% до $2,22 милиарда. Най-зле е гейм направлението, което е основният източник за доходи на компанията, при което понижението е 39%.

През месец април миналата година генералният директор на NVIDIA заяви, че криптовалутите ще бъдат отличен и дългосрочен фактор за растеж. През лятото риториката се промени, понеже на криптовалутния пазар настъпиха сериозни промени и търсенето на специализиран хардуер рязко намаля.

Освен това, на финансовите показатели оказа влияние и твърде бавното излизане на пазара на видеокартите, с хардуерната поддръжка на RTX технологията.

Но след анонса на тези резултати, цената на акциите на компанията тръгна нагоре. Финансовите експерти свързаха този ръст с ръста на курса на биткойна, който наскоро превиши $8000. Но сега курсът на основната криптовалута тръгна надолу и сега се закрепи на около $7200.

В средата на деня, уеб порталът CoinDesk, който събира информация от различните криптовалутни пазари, показа цена на първата криптовалута $7273,74 при спад от 9,18%.

Счита се, че ръстът на биткойна се дължи на търговската война между САЩ и Китай. Основната криптовалута поскъпна точни когато Тръмп обяви новите мита за китайските стоки, а Китай съобщи, че ще предприеме аналогични мерки.