За атмосферата в Шри Ланка след днешните терористични атаки, които взеха над 200 жертви, разказаха българин, който се намира в Коломбо, и гражданин на Шри Ланка.

Мартин Васев пристигнал в Шри Ланка в четвъртък вечерта, цитира го БНТ. По време на експлозиите бил в курортно селище извън столицата Коломбо. Бил на летището, което работи под засилена охрана, а всички се проверяват още преди влизане в сградата.

"Ситуацията в държавата, както предполагате, е доста критична, обявен е вечерен час, който влезе в 6 часа и сега аз чакам на опашка на летището в столицата Коломбо да се изтеглим, но мерките за сигурност са много сериозни. Улиците са абсолютно, чисто празни. Не може да се срещне никой навън и не виждам аз паника поне."

Пиятиса Перера живее в Коломбо, женен е за българка. По време на взривовете бил в дома си:

"Хората са се паникьосали, не знаят още какво става. Три бомби гръмнаха още към 8,30 - 9,00 часа сутринта. Никой не знае за какво става въпрос, ще видим утре, вдругиден цялата информация", заяви мъжът.

От българското външно министерство препоръчват нашите сънародници в Шри Ланка да избягват религиозните храмове и местата, където се провеждат религиозни прояви и да са предпазливи при големи събирания на хора и демонстрации. При необходимост, българите могат да се свържат с посолството на страната ни в Делхи на телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550.