Лидерът на ПЕС Сергей Стаинише направи на пух и прах Корнелия Нинова в ефира на Би Ти Ви тази сутрин. Той обори всичките й обвинения, която тя отправи към него в желанието си да го острани от евролистата.

"БСП не е еднолична партия. Прекаено дълго време тя занимава хората със себе си. Никой не се интересува от това", каза по поводи скандалите с листата Сергей Станишев. "Националният съвет все пак преподреди листата чрез тайно гласуване. И показа, че иска БСП да има европейска идентичност", поясни той. 

Станишев отрече обвиненията на Нинова, че политиката муе белязана от задкулисие. "Не участвам в съглашателство с други партии. Като лидер на опозицията 2009 - 2013 г. имах само една среща с лидера на управляващите Борисов . Аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ", поясни Станишев. Той отрече да има връзка с олигархията.  Винаги съм странял от икономически групировки", отсече той. 

"Не ми е накърнено мъжкото его от това, че Елена Йончева води листата, а не аз", призна Станишев. Той уточни, че вече си е изволювал съм достатъчно в политиката. И имал свой авторитет и своя кауза.

Станишев също празнува Цветница днес. Защото тъщата му Цветелина имала имен ден. 

Когато политиците се замерват с оиди, не им отива. Планът Макрон е когато илните сгъват помалките.