"Очаквам доста интересни местни избори наесен, оспорвана битка и резултати „на кантар“, коментира в интервю за Дарик радио областният лидер на БСП Георги Гергов.

Според него, на политическата сцена ще се качат както познати играчи като Славчо Атанасов и Дани Каназирева, така и нови лица.Той допълни, че е трудно да се прогнозира какъв ход ще предприемат от ГЕРБ, защото в момента в управляващата партия е много „горещо“. По отношение на т.нар. „апартаментгейт“ Гергов заяви, че не очаква отлив на гласове в редиците на Бойко Борисов и допълни, че има разлика доколко една сделка е законна и доколко - морална.
 
Пловдив се развива положително, каза партийният лидер и допълни, че без да е адвокат на кмета Иван Тотев или когото и да било, оценя направеното в общината, но беше категоричен, че може да се надгражда още много. По думите му откриващото събитие за Европейска столица на културата не само е било сполучливо, дори е било икономично за града.
 


Относно сериозните проблеми на Пловдив като мръсния въздух, затруднения трафик и липсата на достатъчно паркоместа и зелени площи, Гергов отбеляза, че е нужна цялостна програма за справянето с тях.